Магията на Адриатика
Комбинирана програма автобус - самолет
от 21.04.2019 с 5 нощувки

6 дни/ 5 нощи

КOMБИНИРАН ПРОГРАМА С ПОСЕЩЕНИЕ НА ДУБРОВНИК, ЧЕРНА ГОРА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
цени от: 699.00 лв
ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 29.03.2019
ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ
Първи ден 21.04.2019 Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София – Пирот – Ниш – Чачак – Ужице – Морка Гора – Вишеград –Сараево. Пристигане в Сараево следобед и панорамна обиколка на града с историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 22.04.2019 Закуска. Освобождаване на хотела и към 09:00 ч. отпътуване за Неум. Попътно разглеждане на Мостар -  град, който е бил под силното влияние на Османската и Австро - Унгарската империи, което личи ясно от запазените и до днес сгради в разнообразни архитектурни стилове. Мостар е един от най-разрушените градове по време на войната в началото на 90-те години. Сериозно засегнат от бомбардировките е и символът на града „Стари мост“, построен през 1566 г. и възстановен в пълния си вид през 2004, който днес олицетворява мира и съжителството на различни културни, етнически и религиозни общности. Свободно време за разходки в стария град, сред колоритния местен пазар, сред ароматното ухание на кафе и местни специалитети. По тесните калдъръмени улички все още се усеща неподправената атмосфера на специфичната смесица на ориенталско и европейско влияние. Отпътуване за Неум. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 23.04.2019 Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дубровник. Попътно посещение на остров Корчула – прекрасен, слънчев остров в Адриатическо море, разположен край бреговете на хърватската област Далмация. Качване на корабче от Оребич и акостиране в Стария град на едноименното селище на острова. Град Корчула е чудесен пример за средновековен далматински град, известен със старата си част, запазена от средновековието, с много исторически сгради – катедрали, дворци, църкви и кули. Смята се, че Марко Поло е роден точно тук в една от кулите. В центъра на града се намира катедралата „Сан Марко“, изключителен пример за готическа архитектура, както и хазна разположена в абатство, датиращо от 14 век. Отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 24.04.2019
Закуска. Свободно време или по желание пешеходна обиколка на Стария град на Дубровник (доп. заплащане). Заобиколен от близо двукилометрови крепостни стени и пазещ живи спомени за минало величие, Дубровник е от тези градове, които знаят как да очароват своите посетители. Една от най-разпознаваемите забележителности е Старият град, където човек с удоволствие би се изгубил, сред безброй тесни улички  и  площади, средновековни църкви и красиви сгради със запазена автентична архитектура. Сърцето на Дубровник несъмнено е главната улица Страдун, осеяна с магазини и романтични ресторанти, в края на която гордо се извисява часовниковата кула от XV век -  един от символите на града. Разходката в района означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на изкуството и архитектурата на тази изумителна страна. Свободно време за разходки по крайбрежната улица, сред множество кафенета, ресторанти и магазини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети  ден 25.04.2019 Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора (доп. заплащане). Разглеждане на Котор - градът и природния район около него са включени в списъка на Юнеско. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Свободно време в Старият град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата будванска ривиера. Връщане в Дубровник. Нощувка.

Шести ден 26.04.2019 Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник в посочения от фирмата партньор час. Полет за София в 14:45 ч. Пристигане на летище София в 16:55 ч.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Връщане BUC  556                    Дубровник: 14:45 - София: 16:55
Авиокомпания:                          Bulgarian Air Charter
Адрес на авиокомпанията:    гр. София, ж.к Горубляне, ул. Павел Красов 35
Тип самолет:                                MD82
Пакетните цени включват:
  • Чартърен полет Дубровник  – София
  • Летищни такси.
  • Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен (на човек).
  • Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
  • 1 нощувка в Сараево в хотел 3* със закуска и вечеря
  • 1 нощувка в  Неум в хотел 3* със закуска и вечеря
  • 3 нощувки в района на Дубровник в хотел 3* със закуска и вечеря.
  • Посещение на град Мостар (без включени входни такси за обектите).
  • Посещение на остров Корчула (без включени входни такси и билет за корабче Оребич - Корчула)
  • Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Пакетните цени не включват: