Ќай-доброто от √ермани€

ѕрага - ƒрезден - Ѕерлин - ѕотсдам - Ћайпциг - ћюнхен

ƒј“ј ÷≈Ќј –≈«≈–¬»–ј…
07.04.2019 635 BGN –езервирай
21.04.2019 655 BGN –езервирай
26.05.2019 655 BGN –езервирай
16.06.2019 635 BGN –езервирай
21.07.2019 635 BGN –езервирай
18.08.2019 635 BGN –езервирай
20.10.2019 635 BGN –езервирай

настан€ваневалидна
(от - до)
цена
ƒвойна ста€ с отделни легла (не се гарантира) - настан€ването е включено в основната цена
ƒвойна ста€ със спалн€ (не се гарантира) - настан€ването е включено в основната цена
ƒвойна ста€ за комбиниране - настан€ването е включено в основната цена
ƒопълнително легло в двойна ста€ - настан€ването е включено в основната цена
≈динична ста€ - 285 BGN

ѕродължителност на туристическата програма: 7 дни
Ѕрой нощни пътувани€ по туристическата програма: 2 дни
¬ид на пътуването: организирано пътуване
“ип транспорт: автобус
ƒен 1

ќтпътуване от —офи€ в 17.30 ч. от ул. „ќборище“ (в участъка между пл. „јлександър Ќевски“ и бул. „¬асил Ћевски“), в 18.00 ч. от автогара „—ердика” по маршрут Ѕелград - Ѕудапеща - Ѕратислава - ѕрага.

ƒен 2

ѕристигане в ѕрага – всепризнатата перла в короната на ÷ентрална ≈вропа в ранни€ следобед. Ќастан€ване след 14 ч. ѕочивка. ѕривечер - разходка в центъра на «латни€ град, който е включен от 1992 г. в списъка на ёЌ≈— ќ (необходимо е ползване на градски транспорт). Ќощувка.

ƒен 3

«акуска. ќтпътуване за ƒрезден. ѕешеходна разходка в стари€ град: архитектурни€т комплекс „÷вингер“ – едно от най-значимите произведени€ на бароковата архитектура в ≈вропа, превърнало се в символ на ƒрезден; площад „“еатерплац“ с ƒрезденски€ замък – в миналото резиденци€ на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музе€; дворцовата църква „—вета “роица“ – катедрален храм на ƒрезден; ƒрезденската държавна опера, наречена ќперата на «емпер по името на архитекта, който € е построил; терасата на граф фон Ѕрюл, известна с името „Ѕалконът на ≈вропа“, изградена през 16 в. като част от защитните укреплени€ на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река ≈лба; църквата „‘рауенкирхе“;  н€жеската процеси€ – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-гол€мата порцеланова картина в света, изобраз€ваща 34-ма кн€зе, маркграфи и крале, управл€вали —аксони€ от кра€ на 12 до кра€ на 19 век. —вободно време. ќтпътуване за Ѕерлин в 17 ч. Ќастан€ване в Ѕерлин вечерта. Ќощувка.

ƒен 4

«акуска. “уристическа програма в Ѕерлин с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Ѕранденбургската врата – най-известни€т символ не само на Ѕерлин, но и на √ермани€; сградата на –айхстага, където от 1999 г. е седалището на германски€ парламент; запазената част от Ѕерлинската стена; булевард „”нтер ден Ћинден“ – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които € украс€ват; Ѕерлинската катедрала – най-гол€мата протестантска църква в √ермани€; площад „јлександерплац“ – най-оживеното м€сто в германската столица, и супермодерни€т площад „ѕотсдамерплац“ – важен транспортен възел в центъра на Ѕерлин, който в миналото се считал за най-попул€рното м€сто за срещи на картата на политически€, обществен и културен живот на града. —вободно време. ѕо желание екскурзи€ до ѕотсдам за посещение на двореца „—ансуси” с местен екскурзовод, построен от ‘ридрих ¬елики през 1745 г. по подобие на ¬ерсайски€ дворец, най-фини€т образец на рококо архитектурата в ≈вропа. ƒългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 км2. ¬ръщане в Ѕерлин вечерта. Ќощувка.

ƒен 5

«акуска. ќтпътуване за Ћайпциг – най-големи€т град в провинци€ —аксони€, икономически, културен, научен и транспортен център на ÷ентрална √ермани€. ѕешеходна разходка в Ћайпциг: централни€т площад „ћарктплац“ със старото кметство и стари€ кантар – сграда от средата на 16 в., център на лайпцигски€ пазар през —редновековието, където тр€бвало да се тегл€т всички стоки; възстановени€т исторически подлез на централни€ площад, който в миналото представл€вал подземно панаирно хале, а днес е спирка на метрото;  ралската къща, н€кога дом на крупни€ търговец јндреас јпел – при посещени€та си в Ћайпциг тук отс€дал саксонски€т курфюрст и крал на ѕолша јвгуст —илни€, на когото къщата днес дължи името си; площад „Ќашмарк“ със —тарата борса – най-старата сграда за срещи на търговците и една от най-старите барокови постройки в града, и паметника на √ьоте, издигнат в чест на следването на велики€ писател в Ћайпцигски€ университет; търговски център „Ўпекс ’оф“ – н€кога дом на фамили€ Ўпек фон ўернбург; църквата „—в. Ќиколай“ – главната църква на евангелско-лютеранската общност в града. —вободно време. ќтпътуване за ћюнхен. Ќастан€ване в района на ћюнхен късно вечерта. Ќощувка.

ƒен 6

«акуска. ќтпътуване за ћюнхен в 8:00 ч. ѕешеходна разходка (минимум 1 ч.): площад „ћариенплац“ с колоната на ƒева ћари€, църква „—в. ѕетър“ – най-старата в града; старото кметство, в чи€то кула днес се помещава ћузе€т на играчките; новото кметство, построено в неоготически стил в периода от кра€ на 19 до началото на 20 в.; църквата „‘рауенкирхе“ – катедрален храм на ћюнхен, превърнал се в символ на баварската столица; Ќовата резиденци€; бирари€та „’офбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера. —вободно време за шопинг или посещение на ƒойчес ћузеум – най-големи€т технически музей в света. ѕо желание посещение на двореца „Ќимфенбург“ – л€тна кралска резиденци€ и родното м€сто на Ћудвих II (необходимо е ползване на градски транспорт). ќтпътуване за Ѕългари€ в 19.00 ч.

ƒен 7

ѕристигане в —офи€ на бензиностанци€ „Lukоil” («ападен парк/ бул. „—ливница” – до ќрион), автогара „—ердика” и ул. „ќборище“ (в участъка между пл. „јлександър Ќевски“ и бул. „¬асил Ћевски“) късни€ следобед.

÷ената включва
 • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 1 нощувкa със закускa в хотел *** в ѕрага
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Ѕерлин
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на ћюнхен
 • туристическа програма с местен екскурзовод в Ѕерлин
 • пешеходна разходка в ƒрезден
 • пешеходна разходка в Ћайпциг
 • пешеходна разходка в ћюхнен
 • «астраховка "ѕомощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компани€ "јрмеец"
 • ¬одач-екскурзовод от Ѕългари€
÷ената не включва
 • полудневна екскурзи€ до ѕотсдам и посещение на двореца "—ансуси"
 • входни такси за ћузе€ на јлфонс ћуха (240 CZK), ћузе€ на —метана (50 CZK) в ѕрага
 • цена на билет за телевизионната кула в Ѕерлин (14 ≈UR)
 • входна такса за  артинната галери€ в двореца "÷вингер" в ƒрезден (12 EUR, за деца и ученици до 17 г. - безплатно)
 • входни такси за —тарата национална галери€ (10 EUR); —тари€ музей (10 EUR); музе€ "Ѕоде" (12 EUR); Ќови€ музей (12 EUR); музе€ "ѕергамон" (12 EUR) в Ѕерлин
 • ¬ходни такси за ƒойчес ћузеум (11 EUR, за деца до 15 г. - 4 EUR) и двореца "Ќимфенбург" (11,50 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в ћюнхен
 • градски транспорт: ѕрага (32 CZK - еднопосочен билет); Ѕерлин (2.80 ≈UR - еднопосочен билет), ћюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR);
 • входни такси и билети за други музеи, обекти и про€ви, посещавани по желание
 • –азходи от личен характер
 • «астраховка "ќтм€на на пътуване" (ѕрепоръчваме ¬и сключването на тази застраховка!)
  ƒопълнителни услуги възрастова група / цени  
полудневна екскурзи€ до ѕотсдам за посещение на двореца "—ансуси" с местен екскурзовод (с включена входна такса), при минимум 20 туристи / 65 BGN
 
ѕълноцветен пътеводител за √ермани€ на български език на National Georgraphic (397 стр.) / 24.90 BGN
 
ѕълноцветен пътеводител за ѕрага и „ехи€ на български език на National Georgraphic (335 стр.) / 24.90 BGN
 
ѕълноцветен пътеводител за Ѕерлин на български език на National Georgraphic (272 стр.) / 19.90 BGN
 
ѕолзване на двойна седалка от един турист / 306 BGN
 
÷ената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! / 0 BGN
 
«а лица над 69 г. автоматично се добав€ доплащане за завишена застрахователна преми€. / 0 BGN
 
  ќтстъпки възрастова група / цени  
ƒеца до 12 г., настанени в ста€та на двамата си родителиот 2 до 11 години / 42 BGN
ученици и студентиот 5 до 26 години / 18 BGN
“ќѕ
оферта
¬еликден 2019 в ƒубровник с
полет от ¬арна на 26.04.2019 с 3 нощувки
ќЅя¬≈Ќ»“≈ ÷≈Ќ» —ј — ¬ Ћё„≈Ќ» ќ“—“Џѕ » «ј –јЌЌ» «јѕ»—¬јЌ»я ƒќ 31.01.2019