Речен круиз от Санкт Петербург до Москва

цени от: 3478.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
31.07.2019 3478.00 BGN Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1

13.09.2018 - Четвъртък - 12:30 ч. - отпътуване от летище София с авиокомпания „Аерофлот”. 15:35 ч. - пристигане в Москва на летище Шереметиево. 17:15 ч. – отпътуване от Москва. 18:35 ч. - пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково. Трансфер до борда на круизния кораб. Настаняване по каютите на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.


Ден 2

14.09.2018 - Петък - Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург: стрелката на  Василевски остров, площад Св.Исак, площада на Декабристите с известната статуя на Петър Велики, Дворцовия площад, Невски проспект, Казански събор, крайбрежната улица на река Нева, Грибоедов канал, Храм „Възкресение христово“ /Спас на крови/, площада на изкуствата, паметникът на Екатерина Втора. Посещение на крепостта „Петър и Павел” построена през 1703 г., годината на основаването на града. Посещение на катедралата "Св. Петър и Павел", известна с красивия си иконостас и гробовете на фамилия Романов. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за град Пушкин, бивша лятна царска резиденция (на 25 километра от Санкт Петербург). Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Връщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.


Ден 3

15.09.2018 - Събота - Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечеря и нощувка на борда на кораба


Ден 4

16.09.2018 - Неделя - Закуска. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Връщане на кораба и обяд. Отплаване към 17.00 ч. Коктейл „Добре дошли” от капитана на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Нева, Ладожко езеро и река Свир.


Ден 5

17.09.2018 - Понеделник - Закуска. Посещение на Мандроги – малко село с дървени сгради, запазило типичната руска архитектурата и бит от миналото. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. В Мандроги има и музей на водката. Обяд – пикник с барбекю. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.


Ден 6

18.09.2018 - Вторник - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе. Посещение на църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквата е изградена през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Впечатлява със своите 22 купола.  Вечеря и нощувка на борда. Отплаване по Онежко езеро, Белое езеро и река Шексна. 


Ден 7

19.09.2018 - Сряда - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в Горици и разглеждане на  Кирило – Белозерски Манастир (или манастира „Св. Кирил“), разположен на брега на Сиверското езеро, един от най-старите руски манастири, построен през 1397г. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от XV век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване през язовирите Шекснински, Рибински и по река Волга.


Ден 8

20.09.2018 - Четвъртък - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в град Ярославъл. През 1010 г. принцът на Ростов Ярослав Мъдрий, основава град, който носи неговото име. Това е най-старият град в района на река Волга. Панорамна обиколка на града с посещение на Спасо-преображенски манастир и църквата „Иля пророк“. Вечеря и нощувка на борда. Плаване по река Волга.


Ден 9

21.09.2018 - Петък - Закуска и обяд на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които се свързват с река Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Сталин. Пристигане в град Углич. Пешеходна обиколка на града с посещение на историко-архитектурен комплекс Углички Кремъл, Спасо-преображенски събор и църквата "Свети Димитър върху кръвта", построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване. Прощална вечеря. Нощувка на борда на кораба. Плаване по река Волга и канал Москва.


Ден 10

22.09.2018 - Събота - Закуска. Свободно време и обяд на борда. Пристигане в Москва към 13.00 ч. Столицата на Руската Федерация Москва, представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали,манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка с автобус на основните забележителности на Москва: Червения площад, Храм “Василий Блажени“,ГУМ, Университета, Манежния площад, улица „Тверская” Кремъл, Мавзолея на Ленин, Казанската катедрала, Большой театър.Вечеря и нощувка на борда на кораба.


Ден 11

23.09.2018 - Неделя - Закуска. Посещение на Кремъл, седалище на руското правителство и уникален исторически, архитектурен и артистичен обект. Кремъл е бил построен по заповед на Принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. От тогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през 15 век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралният площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“,Благовещенски събор, Катедралата Архангел Михаил и Катедралата на Дванадесетте апостоли. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на една от Кремълските катедрали. Обяд в местен ресторант. Обиколка по най-красивите станции на московското метро - истински подземен музей. Разходка по пешеходната улица „Арбат” в сърцето на стария квартал на Москва с много магазини, кафенета, ресторанти и място за срещи на артисти и художници. Свободно време за самостоятелно разглеждане и покупки. Завръщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда.


Ден 12

24.09.2018 - Събота - Закуска. Приключване на круиза. Ранен трансфер до летище Шереметиево за полет от Москва в 08:20 ч. 11:30 ч. - пристигане в на летище София.
 
Круизен кораб
Дата цена на възрастен в двойна каюта
13.09.2018 3195.00

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Такса за издаване на руска виза до години / 120 BGN
 


Пояснения:
 • Плаването по големите езера и реки е запознаване с една различна Русия, по-традиционна, в съответствие със стария бит на народа. От борда на круизния кораб се виждат малки дървени къщи и църкви, изписани в цялата цветова гама. Плаването по река Волга между Москва и Санкт Петербург е рядко удоволствие и привилегия!

  Корабът плава по река Нева, Ладожко езеро, река Свир (с. Мандроги) и Онежко езеро (о-в Кижи). Преминава през система от канали свързващи Онежко езеро, Белое езеро, река Шексна (с. Горици) с язовирите Шекснински и Рибински. След това плава по река Волга (гр. Ярославъл и с. Углич) и при гр. Дубна по канал Москва.

  Екскурзията е дванадесетдневна и включва 11 нощувки със закуски на борда на круизeн кораб KRASSINE или подобен, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията), 1 обяд в ресторант в град Москва, 2 обяда  в ресторант в град Санкт Петербург, 1 обяд пикник в Мандроги, 6 обяда на борда на кораба,11 нощувки със закуски и вечери на борда на круизния кораб и самолетен билет София - Москва – Санкт Петербург - София с авиокомпания „Аерофлот”.

 • Информация за круизен кораб KRASSINE (възможно е пътуването да се осъществи с подобен кораб от същия тип):

  • Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1989 г. в Германия и е реновиран през 2008 г. Корабът е напълно климатизиран, категория 2 * (3* по местни стандарти); Капацитет -  250 пътници; Дължина - 125м; Скорост - около 25 км. в час. Разполага с 5 палуби, 146 каюти, не разполага с асансьор на борда; 2 ресторанта, 2 бара, конферентна зала, магазин за сувенири, медицински пункт, перално помещение, слънчева тераса с шезлонги. Каютите са климатизирани и имат външен изглед през голям прозорец. Те са оборудвани с мивка, подвижен душ и тоалетна, шкаф, хладилник, килер, волтаж на борда 220V и бордово радио.

  Дейности на борда:

  Концерти и танцови вечери, лекция за руската история, курсове по руски език и руски песни, библиотека, видеопрожекции, организирани игри и турнири.

 • Полетно разписание
  София – Москва – 13:30 ч. – 15:35 ч.
  Москва - Санкт Петербург - 17:15 ч. - 18:35 ч
  Москва – София – 08:20 ч. – 11:30 ч.

  Продължителност на полетите:

  София – Москва – Санкт Петербург - около 4 ч. и 55 мин.
  Москва – София – около 2 ч. и 55 мин.

  Необходими документи за издаване на руска виза:

  • Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;
  • Визова анкета, попълнена на сайта www.visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя;
  • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

  Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

  При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.Цената включва:
 • Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург - София на Авиокомпания „Аерофлот”;
 • Включен чекиран багаж до 23 кг;
 • Ръчен багаж до 8 кг.;
 • Летищни и пристанищни такси;
 • Трансфери летище – кораб – летище;
 • Носене на багаж (кей-каюта-кей);
 • 11 нощувки със закуски и вечери (с включени минерална вода, чай и кафе) на борда на круизния кораб;
 • Настаняване в каюти с две легла;
 • Коктейл „Добре дошли” с чаша руско шампанско и представяне на екипажа;
 • Вечеря на Капитана за приключване на круиза с чаша руско шампанско или водка;
 • 3 обяда в типични руски ресторанти – Москва и Санкт Петербург (с включени минерална вода, чай и кафе);
 • 1 пикник обяд (барбекю) в Мандроги (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);
 • 6 обяда на борда на кораба (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);
 • Богата развлекателна програма на борда на кораба (игри, състезания, филми и др.);
 • Музикална програма в бара всяка вечер (включително фолклорни спектакли на борда);
 • Уроци по руски език, руски песни и лекция за историята на Русия;
 • Екскурзии и посещения с климатизиран автобус с екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Водач от туроператора по време на цялото пътуване.


Цената не включва:
 • Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;
 • Медицинска застраховка – 24 лв. на човек за целия престой;
 • Застраховка за анулиране, не упоменати услуги, напитки, различни от посочените по-горе в програмата;
 • Бакшиши (5 евро на човек на ден, които трябва да бъдат платени на място в края на круиза);
 • Допълнителни услуги според интересите на туристите.


Повече информация и резервации:
Повече информация и резервации:
ЗА СОФИЯ И СТРАНАТА: 02/951-57-57, 02/953-10-74, 02/953-10-75, 02/951 51 15
ЗА ПЛОВДИВ: 032/637-405, 637-407
ЗА РУСЕ: 082/824 896
ПО ИНТЕРНЕТ: office@emeraldbg.com
Оферта № Е929
* Уважаеми клиенти, информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Възможни са последващи промени, за които потребителите се уведомяват след обработване на онлайн заявката и преди подписване на договор.