Мексико - Канкун - обиколен тур с водач

цени от: 4695.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
08.10.2019 4695.00 BGN Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 03.10.2018 – 07.10 – 09.10 ч. – полет София – Париж. 11.10 – 16.05 ч. – полет Париж – Мексико Сити. 16.05 ч. – пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 04.10.2018 – Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите и най-големи площади в света. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към  Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко, за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Панорамно преминаване през Университетския град, където може да се види модерната архитектура в Мексико Сити. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ -  един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Разходка по площад „Гарибалди“, където можете да се насладите на песните на мариачите. Нощувка в Мексико Сити.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 05.10.2018 – Закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Отпътуване към Теотиуакан (около 50 км) - загадъчната археологическа зона (ЮНЕСКО), където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през  V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Gruta (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците,  както и да се насладите на фолклорна програма. Завръщане в хотела в Мексико Сити. Време за преобличане. Вечеря в ресторанта Белини, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико и официално е признат за най-големият въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят на всички забележителности на мексиканската столица от птичи поглед. Всичко това е придружено от приятната атмосфера, създадена от класически оркестър на живо. Ресторантът има дрес код – рокли за дамите и костюм или панталон и риза с вратовръзка за господата. Менюто е четиристепенно, включва вода, алкохолни напитки не са включени. Нощувка в Мексико Сити. 


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 06.10.2018 – Закуска. Трансфер до летището за полет Мексико Сити – Вилаермоса. Разглеждане на археологическата зона в Паленке (ЮНЕСКО). Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце в Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Ще посетим Гробовете на Червената кралица и Пакал II, открити в древния град на маите Паленке. Нощувка в Паленке.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 07.10.2018 – Закуска. Отпътуване за Кампече (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона в Кампече (ЮНЕСКО). Прекрасен град, обкръжен с крепостни стени, които някога са служили за защита срещу пиратските нападения. Това е град, богат на традиции, фолклор и обичаи. Най-красивата постройка в центъра на Кампече е катедралата – особено вечер с ефектното си осветление! Нощувка в Кампече.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 08.10.2018 – Закуска. Отпътуване за Мерида (около 320 км). По пътя посещение на археологическата зона Ушмал. Археологическият комплекс Ушмал (ЮНЕСКО), е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителният град за този архитектурен стил. Разположен е в района Пуук. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Ще разгледаме пирамидата на Магьосника, богато украсения Дворец на Губернатора и къщата на Костенурките. Продължаваме към Мерида, наричан още "Белия град" и ще направим пешеходна обиколка на града. Нощувка в Мерида.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 09.10.2018 – Закуска. Отпътуване за Канкун (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона на Чичен Ица (ЮНЕСКО), – най-големият и най-впечатляващ град на маите със световноизвестната Обсерватория. Ще имаме възможност да се разходим между древните постройки, като Пирамида на Кукулкан, декорирана с изображения на змията с пера, Храма на войните и Залата с хиляда колони, където на входа се намира божеството Чак Моол. Продължавайки по маршрута ще видим огромното Игрище за митичните игри с топка, където древни воини се изправяли срещу същества от отвъдното. Ще видим и Обсерваторията с легендарния календар на маите, откъдето жреците и астрономите на маите наблюдавали природни явления като затъмнения, равноденствия и слънцестоене. Отпътуване към Ривиера Мая – Канкун (около 310 км). Настаняване в хотел. Нощувка.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – 10.10.2018 – Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите (доплащане 136 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от хотела до археологическата зона и обратно, екскурзоводско обслужване, входна такса и бутилка минерална вода. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Тулум е съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an и е идеален за бягство от съвременните мегаполиси, тъй като навсякъде цари спокойствие, а красивата природа предлага невероятна наслада и възстановява душевната хармония. Това е мястото, където за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. Нощувка.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – 11.10.2018 – Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret (доплащане 273 лв. за възрастни и 222 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт, от и до хотела, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за гмуркане, обяд на шведска маса. турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки и шнорхел тръби, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В екскурзията до Ксарет ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате под водата със шнорхел подземните пещери и реки. Екскурзията до Ксарет предлага над 53 занимания. Това е преживяване за всички сетива и опознаване на Ривиерата на маите. Наричан от древния свят на маите „малък залив”, Ксарет е бил едно от най-важните пристанища за тази цивилизация. Днес Ксарет е природен резерват и атракционен парк, който оставя незабравими спомени у всички, които го посещават. Нощувка.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – 12.10.2018 – Закуска. Свободно време в хотела на база All inclusive. Освобождаване на стаите до обяд. Около14.30 ч. - трансфер до летището за полет Канкун - Париж в 18.30 ч.  Нощен полет.


Ден 11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 13.10.2018 – Кацане в Париж 11.10 ч. Полет Париж-София в 13.05 ч. Кацане в София в 16.45 ч.
 
Настаняване в 4* или 5*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
03.10.2018 4455.00 5333.00 4345.00 3975.00 4385.00

Продължителност на туристическата програма: 11 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Екскурзия до Тулум до години / 136 BGN
 
Екскурзия до Тулум за деца до 11 г. до години / 116 BGN
 
Екскурзия до парка Ксарет до години / 273 BGN
 
Екскурзия до парка Ксарет за деца до 11 г. до години / 222 BGN
 


Пояснения:
 • Екскурзията е единадесетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan Reforma**** или подобен, 1 нощувка със закуска в хотел Mision Palenque**** или подобен в Паленке, 1 нощувка със закуска в хотел Hotel Ocean View ****, Holiday Inn Campeche *** (много добър хотел, въпреки че е тризвезден) или подобен в Кампече, 1 нощувка със закуска в хотел Residencial**** или подобен в Мерида, 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Iberostar Paraiso Maya*****, хотел Iberostar Paraiso Beach*****, хотел Riu Lupita ***** или подобен на Pивиера Мая - Канкун, трансфери летище – хотел – летище; 2 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и екскурзоводски услуги по описаната програма на български eзик (в Мексико Сити екскурзоводът е на български език, от Паленке нататък – беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача). Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, всички трансфери от/до летище и транспорт с микробус или автобус по програмата. Лети се с авиокомпания AIR FRANCE (билетът включва: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж), вътрешен полет Мексико Сити – Вилаермоса с включен чекиран багаж 25 кг + ръчен 7 кг. Транспортът на място в Мексико по програмата се извършва с микробус или автобус в зависимост от броя на хората.

 • Хотели използвани по програмата (или подобни):

  Мексико Сити – хотел Fontan Reforma**** - разположен в централната част на Мексико Сити, на главния булевард Paseo de la Reforma, в непосредствена близост до парка Alameda Central. Метростанция Hidalgo е на 200 м. Хотелът разполага със 246 стаи, ресторант, лоби бар, фитнес център. Стаите са оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, мини бар, телефон, сейф, баня/wc. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Паленке - хотел Mision Palenque**** - разположен недалеч от централната част на града. Хотелът разполага със спа център и външен басейн. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi в общите части.

  Кампече - хотел Ocean View**** - Avenida Pedro Sainz de Baranda con Joaquin Clausell, 24023 Campeche, Mexico – разположен в непосредствена близост до морето и близо до историческия център на Кампече. Хотелът разполага с голям басейн, фитнес и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Кампече - хотел Holiday Inn Campeche*** – разположен в непосредствена близост до крайбрежието, недалеч от археологическия музей. Хотелът разполага с ресторант, басейн и фитнес център. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Мерида -хотел Residencial****- разположен на пешеходно разстояние от центъра на Мерида. Хотелът разполага с басейн и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Pивиера Мая/Плая дел Кармен – Канкун - хотел Iberostar Paraiso Maya***** - разположен на плажа между Канкун и Плая дел Кармен, на Ривиера Мая. Хотелът е петзвезден на база All Inclusive. Хотелът разполага с басейн и спа център, ресторант, пясъчен плаж. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, вентилатор, минибар, набор за правене на кафе, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Pивиера Мая/Плая дел Кармен – Канкун –хотел Iberostar Paraiso Beach***** - разположен на брега на морето в Плая Параисо – центърът на Ривиера Мая. Хотелът е петзвезден в мексикански колониален стил. Разполага с 424 стаи, има басейн, фитнес, спа център, ресторант, пясъчен плаж. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, вентилатор, минибар, набор за правене на кафе, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

  Pивиера Мая/Плая дел Кармен – Канкун – хотел Riu Lupita***** - разположен е в Плая дел Кармен, заобиколен от красиви тропически градини, на 3,5 км от плажа (безплатен транспорт). Хотелът е петзвезден на база All Inclusive. Разполага с 300 стаи в няколко сгради има басейни, спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, минибар, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

   

 • Продължителност на полетите:

  София – Париж – около 3 ч. 05 мин.
  Париж – Мекскио сити – около 11 ч. 55 мин.

  Мексико сити - Вилаермоса - около 1 ч. и 40 мин.

  Канкун – Париж – около 9 ч. 40 мин
  Париж – София – около 2 ч. 40 мин.

  • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни. При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
  • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.
  • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
  • Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

  Анулационни условия:

  Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при не плащане в срок на дължимата по договора цена.

  В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

  Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

  При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.Цената включва:
 • Самолетен билет с авиокомпания AIR FRANCE;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Fontan Reforma **** или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Mision Palenque **** или подобен в Паленке;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Ocean View ****, Holiday Inn Campeche ***,  или подобен в Кампече;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Residencial**** или подобен в Мерида;
 • 3 нощувки на Ривиера Мая на база All Inclusive в хотел Iberostar Paraiso Maya*****, хотел Iberostar Paraiso Beach*****, хотел Riu Lupita **** или подобен;
 • Вътрешен полет Мексико Сити – Виляермоса
 • Чекиран багаж 25 кг;
 • Ръчен багаж -  7 кг;
 • 2 обяда (Мексико сити и Теотиуакан);
 • 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити;
 • Всички трансфери от/до летище и до екскурзиите;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български (в Мексико Сити екскурзоводът е на български език, от Паленке нататък – беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача);
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата.


Цената не включва:
 • Държавна такса при напускане на Мексико  - 35 USD (заплаща се на летището);
 • Полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум;
 • Целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret;
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе в програмата;
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място);
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
 • Застраховка отмяна на пътуване (между 2% и 3% от пакетната цена, в зависимост от момента на сключване); 
 • Разходи от личен характер.


Повече информация и резервации:
Повече информация и резервации:
ЗА СОФИЯ И СТРАНАТА: 02/951-57-57, 02/953-10-74, 02/953-10-75, 02/951 51 15
ЗА ПЛОВДИВ: 032/637-405, 637-407
ЗА РУСЕ: 082/824 896
ПО ИНТЕРНЕТ: office@emeraldbg.com
Оферта № Е924
* Уважаеми клиенти, информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Възможни са последващи промени, за които потребителите се уведомяват след обработване на онлайн заявката и преди подписване на договор.