Куба - Хавана и Варадеро - обиколен тур с водач

от 240.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 19.30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:40 ч. - отпътуване за Истанбул с полет TK1030 на „Търкиш еърлайнс”. Пристигане в 23:05 ч. местно време.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – Излитане за Хавана в 01:40 ч. с полет TK183 на „Търкиш еърлайнс”. Пристигане в Хавана в 07:50 ч. местно време. Трансфер до хотела в Хавана. Закуска. Обиколка на колониална и модерна Хавана – панорамна обиколка по крайбрежния булевард Малекон, пешеходна разходка из колониална Хавана (ЮНЕСКО), където ще имате възможност да се потопите в автентичната атмосфера на града с прекрасните сгради колониален стил, построени от испанците между XVI и XIX век. Посещение на градския музей. Посещение на статуята на Исус Христос - Мирадор дел Кристо, намираща се на хълм, от който се открива прекрасна гледка към Хавана. Посещение на туристически комплекс Ла Сесилия – интерактивен традиционен обяд (туристите присъстват на приготвянето на ястията и могат да се включат в него). Посещение на некропола на Колон, Площада на революцията, музея и паметника на Хосе Марти. Настаняване в хотела. Нощувка в Хавана.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Целодневна екскурзия до долината Винялес (около час и половина път) – посещение на Националния парк Винялес (ЮНЕСКО), разположен в провинция Пинар дел Рио, където ще се запознаете с една красива и автентична част на острова. Разположена в западната част на Куба, долината е основният производител на тютюн на острова. Посещение на фабрика за пури в град Пинар дел Рио. Обяд с невероятен изглед към долината Винялес. Посещение на известната пещера на индианеца (Cueva del Indio). Екскурзията завършва с посещение на сърцето на кубинската джунгла с лодка. Завръщане в Хавана. Възможност за посещение на спектакъл в бар Тропикана - с доплащане 235 лв. В цената се включва: трансфер от/до Тропикана, вход, коктейл за добре дошли, четвърт бутилка ром Havana Club Especial, вечеря (гостите могат да избират между 6 менюта, вкл. вегетарианско). Нощувка в Хавана.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия „По стъпките на Хемингуей“ с включен обяд – посещение на музея Хемингуей в Хавана, панорамна обиколка на град Кохимар и посещение на баровете Ла Флоридита (La Floridita) и Ла Бодегуита дел Медио (La Bodeguita del Medio), в които Хемингуей е прекарал голяма част от престоя си в Куба. Нощувка в Хавана.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Варадеро (150 км). Настаняване в All inclusive комплекс във Варадеро. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка във Варадеро.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – Свободно време в All inclusive курорт във Варадеро. Възможност за допълнителни услуги и занимания с доплащане: „Разходка по р. Рио Канимар“ (доплащане 165 лв. за възрастни или 135 лв. за деца до 11 г.), „Разходка до о-в Кайо Бланко с катамаран“ (доплащане 280 лв. за възрастни или 155 лв. за деца до 11 г.), „Плуване с делфини“ (доплащане 255 лв. за възрастни или 195 лв. за деца до 11 г.) Тези допълнителни услуги са с асистанс на английски или на испански. Моля, консултирайте секция „Допълнителни услуги“ за повече информация. Нощувка във Варадеро.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН - Свободно време в All inclusive курорт във Варадеро. Възможност за допълнителни услуги и занимания с доплащане: „Разходка по р. Рио Канимар“ (доплащане 165 лв. за възрастни или 135 лв. за деца до 11г.), „Разходка до о-в Кайо Бланко с катамаран“ (доплащане 280 лв. за възрастни или 155 лв. за деца до 11г.), „Плуване с делфини“ (доплащане 255 лв. за възрастни или 195 лв. за деца до 11г.) Тези допълнителни услуги са с асистанс на английски или на испански. Моля, консултирайте секция „Допълнителни услуги“ за повече информация. Нощувка във Варадеро.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хавана (150 км). Пристигане. Свободно време в Хавана. Вечерта – възможност за посещение на представление на Buena Vista Social Club (при минимум 20 участника) - с доплащане 135 лв. Нощувка в Хавана.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до международното летище на Хавана. Отпътуване за Истанбул в 10:35 ч. с полет TK183 на „Търкиш еърлайнс”.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – Пристигане в Истанбул в 10:10 ч. местно време. 14:45 ч. - отпътуване за София с полет TK1031 на „Търкиш еърлайнс”. Пристигане в София в 15:05 ч. местно време.
 
Настаняване в 4* или 5*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
26.10.2018 3799.00 4523.00 3623.00 3256.00 3699.00

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Посещение на бар Тропикана до години / 235 BGN
 
Представление Buena Vista Social Club до години / 135 BGN
 
Разходка по долината на река Рио Канимар до години / 165 BGN
 
Разходка по долината на река Рио Канимар за деца до 11 г. до години / 135 BGN
 
Кайо Бланко с катамаран до години / 280 BGN
 
Кайо Бланко с катамаран за деца до 11 г. до години / 155 BGN
 
Плуване с делфини до години / 255 BGN
 
Плуване с делфини за деца до 11 г. до години / 195 BGN
 
Такса за издаване на виза до години / 80 BGN
 


Пояснения:
 • С водач-придружител от България

  Екскурзията е десетдневна и включва 4 нощувки със закуски в Хавана, 3 нощувки на база All inclusive във Варадеро, 3 обяда по време на престоя в Хавана и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Хавана, целодневна екскурзия с екскурзовод до долината Винялес и целодневна екскурзия „По стъпките на Хемингуей“. Настаняването е в хотели 4 или 5 звезди. Лети се с редовни полети на „Търкиш еърлайнс”. Вътрешните трансфери в Куба се извършват с автобус или микробус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 • Хотели, използвани по програмата:

  • Хавана: Хотел H10 Panorama Habana**** или подобен; Варадеро: Хотел Meli
   • Продължителност на полетите:

    • София – Истанбул – около 1 ч. 25 мин.
    • Истанбул – Хавана – около 13 ч. 10 мин
    • Хавана – Истанбул – около 16 ч. 35 мин
    • Истанбул – София – около 1 ч. 20 мин.

    Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

    Такса за кубинска виза: 15 щатски долара, ако документите се подават лично, 40 щатски долара, ако документите се подават от туроператор.

    Документи за туристическа виза: международен паспорт, валиден минимум 1 месец след датата на връщане + копие от самолетната резервация и ваучера за хотелско настаняване

    Местни валути
    В Куба паралелно се използват две официални валути:

    • кубинско конвертируемо песо (CUC) – “peso convertible”;
    • национално песо (Мonedanacional или MN) - CUP.

    Транзакциите с чужденци почти винаги са в CUC. Независимо от това, чуждите туристи следва да познават и местното песо, тъй като е обичайна практика да бъдат излъгани при връщане на ресто или при смяна (стойността на кубинско конвертируемо песо е около 25 пъти по-висока от тази на националното песо).

    Курс:

    • 1,00 CUC = ~26,50 CUP*
    • 1,00 CUP = ~0,03774 CUC*
    • 1,00 CUC = ~1,084 EUR*

    *туроператорът не носи отговорност за абсолютна точност на горните курсове

    Не всички чуждестранни валути могат да се обменят в местните обменни бюра (CАDECA), намиращи се на международните летища, в централните квартали, както и в банките и хотелите. Български левове не се обменят. Обмяната на щатски долари е възможна, но се облага с допълнителна 10% такса. Най-добре да си набавите евро. CUC могат да се обменят на летището преди заминаване за щатски долари и евро, но извън Куба не могат да се обменят.

    Забележка: При напускане на Куба се заплаща изходна такса в размер на 25 CUC.

    Анулационни условия:
    Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при не плащане в срок на дължимата по договора цена.

    В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

    • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
    • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
    • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
   • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

    Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

    3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

    При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.   Цената включва:
    
  • Самолетен билет;
  • Чекиран багаж до 23 кг.;
  • Ръчен багаж;
  • 4 нощувки със закуски в Хавана – хотел 4*;
  • 3 нощувки All inclusive във Варадеро – хотел 4* или 5*;
  • 3 обяда по време на престоя в Хавана;
  • Обиколка на Хавана с екскурзовод;
  • Целодневна екскурзия „По стъпките на Хемингуей“;
  • Целодневна екскурзия до долината Винялес.
  • Водач-придружител от туроператора.  •  
  • Цената не включва:
   • Упоменатите с доплащане услуги;
   • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
   • Бакшиши;
   • Медицински застраховки – 2 лв. на човек на ден;
   • Такса за издаване на виза;
   • Изходна такса (25 CUC);
   • Разходи от личен характер.


Повече информация и резервации:
Повече информация и резервации:
ЗА СОФИЯ И СТРАНАТА: 02/951-57-57, 02/953-10-74, 02/953-10-75, 02/951 51 15
ЗА ПЛОВДИВ: 032/637-405, 637-407
ЗА РУСЕ: 082/824 896
ПО ИНТЕРНЕТ: [email protected]
Оферта № Е923
* Уважаеми клиенти, информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Възможни са последващи промени, за които потребителите се уведомяват след обработване на онлайн заявката и преди подписване на договор.