Рим и Северна Италия - автобус и самолет

от 240.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 12.07.2018 - 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Любляна. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 13.07.2018 - Закуска. Отпътуване за Венеция (около 240 км). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта – отпътуване към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 14.07.2018 - Закуска. Отпътуване от Лидо ди Йезоло към Верона (около 160 км). Разглеждане на забележителностите на Верона (Пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”). Продължаване към Пиза (около 240 км).  Eдночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в  Монтекатини Терме (около 55 км), настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 15.07.2018 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободно време. Следобед – отпътуване към Рим (около 280 км). Вечерта – настаняване в хотел в Рим (периферен). Нощувка.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 16.07.2018 - Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Следобед – свободно време - възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 17.07.2018 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 65 лв за възрастни и 49 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 25 участника. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 18.07.2018 - Закуска. Трансфер до летището за полет на България Ер в 10.30 ч..Пристигане в София в 13.40 ч.
 
Настаняване в хотел 3*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
12.07.2018 999.00 1249.00 975.00 934.00 975.00

Продължителност на туристическата програма: 7 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Ватикана и Ватикански музеи до години / 65 BGN
 


Пояснения:
 • Рим – Венеция – Верона – Пиза – Флоренция

  Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Любляна или околности, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме, 3 нощувки в Рим (перифeрен хотел), самолетен билет Рим – София с включени летищни такси,  салонен багаж до 8 кг., чекиран багаж до 23 кг. и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Венеция, Верона, Пиза, Флоренция и Рим. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. На отиване се пътува с автобус от София (възможност за безплатен трансфер от Пловдив), програмата в Италия се изпълнява с автобус, а на връщане от Рим до София се лети с авиокомпания „България Ер“.

 • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

 • ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; Рим -  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

  Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

  При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.Цената включва:
 • Самолетен билет Рим – София с авиокомпания „България Ер“;
 • Летищни такси;
 • 1 ръчен багаж до 8 кг; 
 • 1 чекиран багаж до 23 кг;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Любляна или околности;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Лидо ди Йезоло;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района на Монтекатини терме;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Рим (периферен хотел);
 • Трансфер хотел – летище;
 • Транспорт с автобус по програмата;
 • Описаната програма с екскурзовод на български;
 • Водач – придружител от туроператора.


Цената не включва:
 • Такси за вход в музеи, корабчета и пр.;
 • Факултативна програма Ватикана и Ватиканските музеи;
 • Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
 • Градска такса (city tax);
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване”.


Повече информация и резервации:
Повече информация и резервации:
ЗА СОФИЯ И СТРАНАТА: 02/951-57-57, 02/953-10-74, 02/953-10-75, 02/951 51 15
ЗА ПЛОВДИВ: 032/637-405, 637-407
ЗА РУСЕ: 082/824 896
ПО ИНТЕРНЕТ: [email protected]
Оферта № Е913
* Уважаеми клиенти, информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Възможни са последващи промени, за които потребителите се уведомяват след обработване на онлайн заявката и преди подписване на договор.