Виетнам и Камбоджа

от 175.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – при екскурзията от 29.03.2018 г. - 21:40 ч. полет на авиокомпания „Turkish airlines“ за Истанбул. 23:30 ч. - кацане в Истанбул. 02.15 ч. - излитане за Ханой. Нощен полет.
При екскурзията от 05.11.2018 г. - 21:15 ч. - полет на авиокомпания „Turkish airlines“ за Истанбул. 23:50 ч. - кацане в Истанбул. 02.40 ч. - излитане за Ханой. Нощен полет.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 16:20 ч. при екскурзията от 29.03.2018 г. или 20:45 ч. при екскурзията от 05.11.2018 г. - кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой.* Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 4*. Нощувка в Ханой.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой. Обиколката започва от  мемориалния комплекс на Хо Ши Мин. Разходката продължава с президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за  Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Следобед едночасова разходка с бамбукова лодка или с каяк около плаващото рибарско селище Вунг Виенг. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на белия пясъчен плаж Бан Чан Бийч. Завръщане на кораба. Корабът ще отплава към района на Конг До, където ще пусне котва за пренощуване. Вечеря. Свободно време или възможност да се включите в различни дейности като риболов, караоке и различни игри. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 6:30 ч. - възможност да се включите в клас по Тай-Чи, воден от професионален инструктор. Закуска. В 8:00 ч. разглеждане на пещерата Тиен Кан Сон , разположена в центъра на красия залив Халонг, една от най-красивите и интересни пещери в региона. Освобождаване на каютите. Възможност за релакс или наблюдение на карвинг демонстрация върху плодове. Обяд. Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том. Градът е известен с монументалните си укрепителни стени и порти от скулптури на човешки лица, свързани перпендикулярно помежду си с две улици, водещи към основния храм „Бапуон”. Разглеждане на храма, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Обиколката продължава с посещение на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Следобед разглеждане na най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Нощувка в Сием Реап.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с малко кану през гъста растителност в близост до местните къщи. Обяд. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Хо Ши Мин.


Ден 8

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризова хартия, кокосови бонбони и пуканки. Посещение на занаятчийско селище, където можете да станете свидетели на процеса на изработка на оризово фиде, рибен сос, соев сос и готварска сол. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин: музея на останките от войната, катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на обединението и Бившият президентски дворец на Южен Виетнам. Трансфер до летището за полет на авиокомпания „Turkish airlines“. 21:40 ч. при екскурзията от 29.03.2018 г. или 18:25 ч. при екскурзията от 05.11.2018 г. – полет Хо ши Мин – Истанбул.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – при екскурзията от 29.03.2018 г. – 04:40 ч. - пристигане в Истанбул. 07:50 ч. - излитане от Истанбул. 09:05 ч. - кацане на Терминал 2 на летище София.
При екскурзията от 05.11.2018 г. – 05:30 ч. - пристигане в Истанбул. 08:35 ч. - излитане от Истанбул. 08:50 ч. - кацане на Терминал 2 на летище София.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.
 
Хотели 4*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни
29.03.2018 3879.00 4430.00 3299.00
05.11.2018 3669.00 4207.00 3227.00

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Такса за издаване на виетнамска виза до години / 215 BGN
 


Пояснения:
 • Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин /Сайгон/ , 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели 4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш Еърлайнс“ през Истанбул. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 • Примерни хотели по програмата:

  • Ханой - хотел May de Ville Old Quarter Hotel**** Халонг - кораб Garden Bay Cruises **** Сием Реап - хотел Tara Angkor Hotel **** Хо Ши Мин - хотел Bay Hotel****
 • Забележка:

  • За пътуването се изискват визи и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
  • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 125 долара, издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
  • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;

  Полетно разписание за 29.03.2018
  София – Истанбул – 21:40 ч. – 23:05 ч.
  Истанбул - Ханой - 02:15 ч. - 16:20 ч. на следващия ден
  Хо Ши Мин - Истанбул - 21:40 ч. - 04:40 ч. на следващия ден
  Истанбул – София – 07:50 ч. – 09:05 ч.

  Полетно разписание за 05.11.2018
  София – Истанбул – 21:15ч. – 23:50 ч.
  Истанбул - Хо Ши Мин - Ханой - 02:15 ч. - 20:45 ч. на следващия ден
  Хо Ши Мин - Ханой - Истанбул - 18:25 ч. - 05:30 ч. на следващия ден
  Истанбул – София – 08:35 ч. – 08:50 ч.

  Продължителност на полетите за дата на тръгване 29.03.2018:
  София – Истанбул - около 1 ч. и 25 мин.
  Истанбул – Ханой - около 10 ч. и 05 мин.
  Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч.
  Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

  Продължителност на полетите за дата на тръгване 05.11.2018:
  София – Истанбул - около 1 ч. и 35 мин.
  Истанбул –Хо Ши Мин - Ханой - около 14 ч. и 05 мин.
  Хо Ши Мин –Ханой - Истанбул - около 15 ч. и 05 мин.
  Истанбул – София - около 1 ч. и 15 мин

  Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

  Допълнителна информация:

  • Цените на организираните екскурзии са пакетни, и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,66709 лева;
  • При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение или намаление следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената е от изключителната компетентност на туроператора.
  • Екскурзията се осъществява при при минимум 15 туриста.
  • Срок за уведомяване за несъбран минимум туристи - 10 дни преди определената начална дата.

  Анулационни условия:

  • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

  В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.
 • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
  1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

  2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

  От посочените отстъпки се ползва само една.

  Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

  Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

  Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

  Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

  3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

  При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.Цената включва:
 • Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София
 • Летищни такси
 • Самолетни билети за вътрешните полети:
 • Ханой – Сием Реап в икономична класа
 • Сием Реап – Хо Ши Мин в икономична класа;
 • Включени летищни такси;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Описаната туристическа програма;
 • Транспорт по описаната програма с туристически микробус / автобус;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Ханой;
 • 1 нощувка борда на круизен кораб;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Сием Реап;
 • 2 нощувки в хотел 4* в  Сайгон;
 • Хранения, описани по програмата: 7 закуски, 7 обяда, 1 вечеря;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.


Цената не включва:
 • Такса за издаване на виетнамска виза - 125 долара;
 • Такса за издаване на камбоджанска виза - 30 долара;
 • Напитки;
 • Бакшиши;
 • Мед. застраховка – 20 лв;
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
 • Разходи от личен характер.


Повече информация и резервации:
Повече информация и резервации:
ЗА СОФИЯ И СТРАНАТА: 02/951-57-57, 02/953-10-74, 02/953-10-75, 02/951 51 15
ЗА ПЛОВДИВ: 032/637-405, 637-407
ЗА РУСЕ: 082/824 896
ПО ИНТЕРНЕТ: [email protected]
Оферта № Е899
* Уважаеми клиенти, информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Възможни са последващи промени, за които потребителите се уведомяват след обработване на онлайн заявката и преди подписване на договор.